FAQ’s

Q?

Hoe ziet de belangenbehartiging er uit?

A.

De vakbond zorgt voor zowel gezamelijke als persoonlijke belangenbehartiging. De gezamenlijke belangen verdedigen we in het Georganiseerd Overleg Arbeidsvoorwaardelijke Aangelegenheden Kadaster (GOAAK), waar de vakbonden met de Raad van Bestuur over de cao en aanvullende regelingen onderhandelen.  Voor de persoonlijke belangenbehartiging zijn er twee persoonlijk belangenbehartigers. Bij deze persoon kun je je verhaal kwijt. Bijvoorbeeld als je een conflict met je leidinggevende hebt of met een collega. Mocht het zo zijn dat je er op deze manier ook niet uitkomt dan kunnen we je probleem voorleggen aan onze juristen bij het Ambtenarencentrum. Zij staan tot onze beschikking en staan onze leden ook bij als het tot een rechtzaak mocht komen.

Q?

Waarom is er een website voor twee bonden?

A.

Omdat wij als bonden samen al vertegenwoordigd zijn in het GOAAK en beide bonden zich inzetten voor het kadaster personeel is er voor gekozen om gezamelijk een website te maken.

Q?

Wat kost het lidmaatschap?

A.

De kosten voor het lidmaatschap is afhankelijk van bij welke bond je zit. De bvK kost 8 euro per maand en de VvK kost 9 euro per maand. Dit wordt op uw salaris ingehouden.

Q?

Ik wil graag met jullie in gesprek, kan dat?

A.

Dat is zeker mogelijk. De bonden hebben eens in de zoveel tijd een bijeenkomst op de locatie waar je werkt. Je kan je hiervoor opgeven en kan dan aanschuiven bij de lunch van 12.00 tot 12.30 uur. Laat het wel eerst schriftelijk weten.

Q?

Kan ik als oud collega op de hoogte blijven van wat er speelt?

A.

Dat is zeker mogelijk. Er is een afdeling, waar u met oud-collega’s uw waardevolle ervaring kunt delen en tegelijk op de hoogte blijft van de vernieuwingen en veranderingen binnen het Kadaster. De afdeling Postactieven organiseert twee keer per jaar een bijeenkomst op een interessante locatie in Nederland. Hier kunt u lezingen en discussies verwachten over techniek en organisatie, excursies, maar natuurlijk ook een gezellig samenzijn met vroegere collega’s. Als postactief lid blijft u daarnaast op de hoogte van het laatste nieuws over de bond en het Kadaster.