Nieuws uit de ledenlunch oktober

Om jullie op de hoogte te houden van wat er is besproken tijdens de ledenlunch volgt hieronder een kort overzicht. Wil je hier ook wat over kwijt of heb je er een vraag over: laat het ons weten!

GOAAK:

De CAO onderhandelingen zijn gestart. Zij verlopen vooralsnog qua tijd langzaam. Dit komt vooral omdat men via de digitale weg liever niet te lang naar een scherm wil kijken. Toch hopen de bonden, met wat extra druk om meer overleggen te plannen, voor 1 januari een nieuwe CAO af te sluiten. Algeheel beeld is dat het delen van de inzetbrieven via Inka door de leden positief is ontvangen. Voor de rest is er nog weinig te zeggen over de onderhandelingen.

OR:

De OR heeft een positief advies gegeven inzake de inrichting topstructuur voor de organisatieontwikkeling. De OR zal de verdere uitwerking van de organisatieontwikkeling nauwlettend volgen.

Verder heeft de OR ingestemd met nieuwe preventiemedewerkers, preventief medisch onderzoek, plan van aanpak RI&E buitendienst, plan van aanpak RI&E thuiswerken/covid-19 en het terugkeerbeleid.

 

Vanuit de bvK en VVK:

Op de algemene ledenvergadering (ALV) van 9 oktober jl. heeft Ernst Peter Oosterbroek afscheid genomen als voorzitter van de VVK (en daarmee als vicevoorzitter van de bvK). Voor Kadaster International zit hij voorlopig in Benin.

Ingeborg Mensink is benoemd als zijn opvolger en als vicevoorzitter van de bvK. De ALV was geheel digitaal via Teams.

Clemens Smits nam afscheid van het bvK bestuur. Deze oude rot in het vak was jarenlang bestuurslid en vicevoorzitter voor de bvK. Clemens heeft ook namens ons in de OR gezeten.  Voor de bvK zijn de nieuwe statuten vastgesteld, die nodig zijn om te voldoen in de WNRA om deel te nemen aan de CAO onderhandelingen.

 

 

 

 

Comments are closed.