Nieuws uit de ledenlunch December

Om jullie op de hoogte te houden van wat er is besproken tijdens de ledenlunch volgt hieronder een kort overzicht. Wil je hier ook wat over kwijt of heb je er een vraag over: laat het ons weten!

Het einde van een bijzonder jaar nadert. Deze kerst wordt anders dan alle andere hiervoor. Corona heeft bijna alles ontwricht dit jaar, veel was niet van zelfsprekend. Ondanks dat we moesten thuiswerken ging het werk gewoon door. Teams hadden we tot een jaar geleden niet of nauwelijks gebruikt: nu dagelijks om te kunnen werken maar ook om de sociale contacten op het werk te behouden.

 CAO nieuws:

Begin december was er een onderhandelaarsakkoord tussen vakbonden en het Kadaster. Wij (bvK en VVK) gaan normaal gesproken het land rond om de concept CAO toe te lichten en onze leden te laten stemmen over deze CAO. In deze tijd is dat natuurlijk niet mogelijk. Tijdens de ledenlunch hebben we de eerste toelichting en stemronde gehouden. Daarnaast hebben we 2 bijeenkomsten via teams georganiseerd. Ook konden jullie per email stemmen. Wij (bvK en VVK) als vakbonden vinden het belangrijk dat we input krijgen en dat we weten welke vragen er leven. Zo kunnen we in de uitwerking van de CAO nog net even de puntjes op de i zetten, zonder dat we meteen het akkoord wegstemmen. Wij willen dan ook iedereen danken voor hun stem en voor de input die we gekregen hebben.

 Op basis van de stemmen kunnen we de volgende uitslag noteren:

Bij de VVK waren alle leden die een stem hebben uitgebracht voor het akkoord. Bij de bvK waren 95% van de leden die hebben gestemd akkoord met de voorgestelde CAO.

 De leden van de FNV en CNV hebben ook ingestemd met het akkoord. Er wordt nog tekstueel gewerkt aan de definitieve versie. Deze zal op zeer korte termijn gepubliceerd worden op INKA.

 Op 20 januari vergaderen de besturen van de bvK en VVK weer. Aansluitend aan deze vergadering staat zoals gebruikelijk weer een ledenlunch op het programma (12:00u – tot 12:30 via teams). Hierbij praten we jullie weer bij over de nieuwste ontwikkelingen in de OR, GOAAK en vakbonden. Uiteraard houden we de ontwikkelingen op de uitwerking van de CAO en de organisatieontwikkeling goed in het vizier.

Comments are closed.