IKB is in werking! Enkele tips.

IKB is in werking! Enkele tips.

Per 1 februari is het Individueel Keuze Budget (IKB) in werking getreden. Het IKB was een initiatief van de vakbonden in het kader van de CAO van de Toekomst. En met groot succes! Op 1 februari om 17:00 uur waren er al 1900 mutaties ingevoerd. Maar wat zijn nu enkele goede tips en tricks die je kan toepassen om het maximale uit je IKB te halen? Wij zetten hier enkele tips op een rij.

  1. Het is fiscaal aantrekkelijk om gebruik te maken van de werkgeversbijdrage ABP. Je kan dit maandelijks inzetten. Maar je kan ook aan het eind van het jaar over het hele jaar aanvragen. Bij de pagina “overzicht afdrukselectie” in IKB kan je zien wat je maximaal kunt inzetten. Je voordeel van het inzetten van dit bedrag voor dit onderdeel is ongeveer 7,5%.
  2. Vergeet niet een herinnering in je agenda te zetten voor begin december. Mocht je nog budget over hebben dan kan je altijd dan nog uren kopen om mee te nemen naar een volgend jaar als je dat wil. Aan het eind van het jaar wordt alles wat je nog hebt staan anders uitbetaald. Een groot bedrag in één keer laten uitbetalen kan een tijdelijk invloed hebben op je belastingtarief.
  3. Je vakantiegeld werd bepaald van de periode mei tot april. Nu zit het vakantiegeld in het IKB, maar deze is gestart per 1 januari. In mei wordt eenmalig nog het opgebouwde vakantiegeld van mei t/m december 2016 uitgekeerd. Uiteraard is dit eenmalig.

Heb je zelf nog een goede tip die we niet hebben opgenomen, laat het ons weten! Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze informatie dan kan je ons altijd benaderen via de mail bondvoorkadasterpersoneel@kadaster.nl of vvk@kadaster.nl.

Comments are closed.